Опрез због кише и одрона

Средина радне недеље доноси умерен саобраћај на путевима широм Србије, али се због нестабилних временских прилика саветује већи опрез за воланом, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Успорена вожња могућа је на деоницама које пролазе кроз стенске усеке и клисуре услед учестале појаве одрона земље и камена, а најчешћи су дуж Ибарске, Дринске и Ђердапске магистрале.

АМСС наводи да ће данас бити променљиво облачно, топло и нестабилно, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином, углавном после подне и увече, интензивнијим на северу земље где су понегде могуће и краткотрајне временске непогоде.

Ветар ће бити слаб и умерен, јужни и југозападни, а највиша дневна температура од 22 до 27 степени.

Од данас до 5. јуна од осам до 17 сати изводиће се радови хитне интервенције на државном путу I-Б на деоници Прељина–Мрчајевци, у Прељини, а током извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

На наплатним станицама у Србији нема задржавања, а према последњим информацијма Управе граничне Полиције на путничким терминалима на граничним прелазима нема дужих задржавања од 30 минута.

На теретним терминалима, на граничном прелазу Шид чека се сат времена, наводи АМСС и додаје да често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске и Хрватске, те да тада задржавања могу бити вишесатна и дужа у односу на задржавање које возаче очекује на нашим граничним прелазима.

АМСС подсећа да је време задржавања на граничним прелазима често променљиво.

број коментара 0 Пошаљи коментар