Колоне возила на Хоргошу, Батровцима и Градини

Због предстојећих празника, у Србији је појачан саобраћај на путевима и на граничним прелазима. Осим на Реске - Хоргошу, где се чека до пет сати, вишесатна чекања су и на осталим прелазима са Мађарском, као и на прелазу Батровци са Хрватском.

Са мађарске стране колона возила је дуга два километара. Тренутно је у колони 80 аутобуса, а слична ситуација и на осталим прелазима са Мађарском.

На граничном прелазу Градина на излазу из земље се ради у пет трака, а чекања за путничка возила су до 30 минута, док се на улазу саобраћај обавља нормално и без задржавања.

Дарко Пејчић, помоћник командира СГП Димитровград рекао је за РТС да се на овом прелазу гужве очекују до 25. децембра. 

Према најавама метеоролога возаче очекују више дневне температуре и повољније временске прилике, а самим тим и боља проходност путева у већем делу земље.

Према последњим информацијама добијених од ЈП "Путеви Србије" на наплатним станицама нема задржавања.

број коментара 8 пошаљи коментар
(недеља, 23. дец 2018, 17:55)
anonymous [нерегистровани]

Backi

Posle Beca odmah se treba iskljuciti sa auto puta, nikako ne ici na Budimpestu a pogotovo ne na obilaznicu oko nje.
Ici na Sombatelj, pa sve juzno od Balatona do Backog Brega.
Ponavljam, nikako na Horgos, Kelebiju i posebno ne na obilaznkicu oko Budimpeste. Bolje je ici kroz Budimpestu, nego na obilaznicu.

(недеља, 23. дец 2018, 17:02)
anonymous [нерегистровани]

madjari....

madjari rade uzasno polako sa nase strane je sve ok....

(недеља, 23. дец 2018, 16:46)
Huron [нерегистровани]

Dugo putovanje savet

Od nemacke do bg od petka u 12 do subote u 13:30 ne secam se da je guzva ikada bila veca. Obicno tu rutu prodjem za 14 sati. Od btdimpeste obavezno na m6 pa na backi breg ili jos bolje na maleni prelaz rastina. Bilo je nekoliko vozila samo. Srecan put i praznici svima.

(недеља, 23. дец 2018, 16:04)
Milan [нерегистровани]

Batrovci

Posli iz Zagreba u 14h, stigli na par kilometara od granice u 18h...Autobus ja na cekiranje stigao oko 1 ujutru...5 minuta HR strana 5 minuta nasa i to je to...kola su se zadrzavala mozda po sat vremena, ali autobus 7 sati?! U dvadeset prvom veku?

(недеља, 23. дец 2018, 16:01)
anonymous [нерегистровани]

Horgos

Mi smo u autobusu na granicnom prelazu madjarske ka Srbiji jutros od 5.30h i jos uvek Horgos nismo presli. To vam je informacija trenutna

(недеља, 23. дец 2018, 14:58)
anonymous [нерегистровани]

Re: Avio je zakon

To samo ako ne letiš nigde. Inače, do aerodroma 1 sat, tamo mora da si najmanje 2 sata pre leta koji će da kasni najmanje još 1 sat. Pa letiš npr 1 sat, pa 1 sat procedure i 1 sat do odredišta. I to ako ne otkažu let. A onda utvrdiš i da ti nema prtljaga, jer prtljag ne leti obavezno u istom avionu kao i putnik kome pripada, a ume i da se "izgubi". Naravno, za prevoz od aerodroma do najbližeg grada uvek te oderu, u svakoj zemlji. I lete samo kad njima odgovara, pa možda moraš da kreneš u 2 ujutru ili slećeš u ponoć, pa je sve i teže i skuplje. A let je, gle čuda, skoro uvek i skuplji od vožnje automobilom, sa sve putarinama. Pritom, kad ideš kolima sa više ljudi, delite trošak, a avion svako plaća. Pa na odredištu još često moraš i da unajmiš auto, po paprenim cenama i posle drndanja da li si ti napravio onu ogrebotinu ili je bila. I nemoj ni da pomišljaš na ostavljanje kola u drugom gradu ili, ni slučajno, drugoj državi. Tek tako te oderu. A na aerodromu te tretiraju kao zakletog teroristu, bar ako letiš negde na Zapad.

"Zakon" je kad si normalan, pa isplaniraš put tako da ne upadaš u vreme kad je najveća gužva. A avion samo za udaljenosti do kojih je kolima potrebno više od 2 dana ili treba preći neku nezgodnu teritoriju. Recimo, uglavnom se ne isplati ako je let kraći od 4 sata, a postoje autoputevi.

(недеља, 23. дец 2018, 12:19)
anonymous [нерегистровани]

Avio je zakon

Kad strajkuju ako si srece dobijes bar poljski krevet da imas na cemu prespavati.

(недеља, 23. дец 2018, 10:01)
anonymous [нерегистровани]

Avio

Avio je zakon