Појачан саобраћај, путеви проходни

На свим путевима и граничним прелазима, али и на саобраћајницама унутар градова присутан је већи броја возила, а бољој проходности путева доприносе повољне временске прилике, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Магле има на Златибору, а поледица је разлог да и поред редовних интервенција путара, возач упозоримо да брзину и вожњу прилагоде условима на путу, возе на безбедном одстојању од возила испред.

Појачан саобраћај очекује се на свим путевима који воде ка нашим туристичким местима, а посебно на правцима ка скијалиштима и зимским центрима.

Заосталог снега на коловозу има на путевима другог и трећег приоритета у планинским пределима западне централне и источне Србије, па се саветује опрезна вожња.

Према последњим информацијама добијених од Јавног предузећа "Путеви Србије" нема задржавања на наплатним станицама.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима, нису дужа од 30 минута. На граничном прелазу "Хоргош" задржавања за аутобусе на излазу из земље су око 60 минута.

У предпразничним новогодишњим и божићним данима због очекивано појачаног саобраћаја често долази до формирања дужих колона возила на путничким улазним и излазним терминалима, углавном са мађарске и хрватске стране.

Задржавања су тада често дужа од уобичајених, а у појединим данима могу бити и вишесатна, зато се препоручује да се у тим данима користе гранични прелази који су мање оптерећени и на којима су задржавања краћа.

број коментара 0 пошаљи коментар