Стање на прелазу Реске се нормализује, возила чекају сат времена

На граничном прелазу Реске, на мађарско-српској граници, возила се задржавају до 60 минута, након колапса који је трајао неколико сати због квара на рачунарском систему са мађарске стране границе. С друге стране, на прелазу Хоргош се чека до 15 минута.

Мађарска полиција је саопштила да је око 16.00 отклоњен квар на компјутерском систему, због којег су биле формиране километарске колоне на прелазу Реске на излазу из Мађарске.

На граници Србије и Хрватске, на прелазу Батровци, возила чекају до десет минута и на улазу и на излазу из земље.

Гужве и застоји су и на ауто-путу од Аустрије ка Мађарској.

Ауто-мото савез Србије je саопштио да је саобраћај ове вечери очекивано појачаног интензитета, посебно на путевима који воде ка зимским туристичким центрима, викенд-насељима, бањама и језерима.

Већи број возила бележи се и на ауто-путевима.

Због очекивано појачаног саобраћаја и нешто споријег проласка кроз поједине наплатне рампе, потребно је да возачи припреме тачан износ за наплату путарине како би се убрзао сам проток возила, навео је АМСС.

Очекује се да ће током предновогодишњег викенда саобраћај бити појачан и на граничним прелазима, а најоптерећенији су Хоргош на граници са Мађарском и Батровци са Хрватском.

Према најновијим подацима Управе граничне полиције, на граничним прелазима, на путничким терминалима, чекања нису дужа од 30 минута.

У претпразничним новогодишњим и божићним данима због очекивано појачаног саобраћаја често долази до формирања дужих колона возила на путничким улазним и излазним терминалима, углавном са мађарске и хрватске стране.

Задржавања су тада често дужа од уобичајених, а у појединим данима могу бити и вишесатна, па АМСС препоручује да се у тим данима користе гранични прелази који су мање оптерећени и на којима су задржавања краћа.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 29. дец 2017, 13:59)
Darko [нерегистровани]

Horgos

Visecasovno zadrzavanje na Horgosu na ulaz u Srbiju. Sve stoji. Nista se ne pomera!