Саобраћајни колапс у Београду

Због посета страних званичника и поподневног шпица, саобраћај у централним улицама у Београду око 16.00 часова је готово потпуно стао. Велике гужве су и на Новом Београду и око Сајма.

У Градском саобраћајном предузећу (ГСП) и Жутом таксију за Бету кажу да је разлог за гужве у главном граду то што је полиција, због посета званичника Грчке и Велике Британије, блокирала саобраћајнице у разним деловима града.

"Целог дана су велике гужве због местимичних и повремених блокада саобраћајница, а у поподневним сатима и због уобичајног шпица, те саобраћај једва да мили", рекли су у Жутом таксију.

У том удружењу, по, како су навели "грубим проценама", очекују нормализацију саобраћаја на градским улицама око 18.30.

У ГСП-у су такође рекли да је до застоја у саобраћају у центру града дошло јер полиција повремено блокира одређене улице због проласка страних гостију.

"Чим полиција прекине с блокадама, саобраћај ће профункционисати", рекли су у ГСП-у, додавши да полиција не обавештава ГСП шта ће и када блокирати.

Током проласка страних делегација, поједине улице се спорадично затварају за саобраћа што доводи до застоја у јавном превозу.

Због радова на више локација у ужем и ширем центру града, гужве у саобраћају су свакодневне.

број коментара 0 пошаљи коментар