Максић: Санирамо клизишта, путници и даље могу да користе железницу

Железнички саобраћај на деоници Ражане-Косјерић обустављен је због одрона на прузи који су последица обилних падавина у претходном периоду, изјавио је в. д. директора Инфраструктуре Железнице Горан Максић, и додао да путници и даље могу да користе железницу, јер је на проблематичним деоницама организован аутобуски превоз.

Максић је оценио да ће железнички саобраћај на том делу пруге, куда пролази и међународни воз Београд-Бар, бити обустављен око месец дана, како би се пре санације урадила квалитетна гео-механичка испитивања терена.

"На деоници Ражане-Косјерић уочили смо клизиште дужине 20 до 30 метара. Наше стручне службе су провеле целу ноћ на прузи, обуставили смо саобраћај путничких возова и пратили стање пруге након проласка сваког воза. Кад смо схватили да се ујутру стање погоршало обуставили смо саобраћај јуче у 8.15 ујутру", рекао је Максић.

Директор Инфраструктуре железница објашњава да ће путници моћи да користе пругу Београд-Бар у наредних око месец дана, јер локални путнички возови саобраћају тако што заобилазе деоницу организованим аутобуским превозом.

Максић је објаснио да је саобраћај обустављен и на прузи од Краљева преко Чачка до Пожеге, на деоници преко Чачка до Пожеге, где су недавне падавине проузроковале велико плављење пре свега станице Драгачево.

Одрона на прузи Београд - Бар има на неколико локација, на деоници између Прибоја и Бистрице, у станици Пријепоље, а такође их има од Краљева према Рашкој, додао је Максић.

Након обилних падавина проблеми су настали на делу пруге од Ниша преко Куршумлије до Мердара, где је било неколико одрона.

"Процена у том делу је била да је нанос материјала на прузи прешао 1.500 кубика", рекао је Максић, помињући уи одрон на комплексу музејско туристичке железнице у близини станице Мокра Гора где је, према проценама.

Проблеми у организацији теретних возова за сада су решени, навео је Максић и то тако што они саобраћају алтернативним путем од Београда, преко Младеновца, Лапова, Краљева и Пожеге.

број коментара 0 Пошаљи коментар