Читај ми!

Петоро Срба заробљено у Либији

Либијски устаници на аеродрому у Триполију заробили петорицу Срба, оптужујући их да су Гадафијеви снајперисти. Срби тврде да су грађевински радници.

13.56 - Чинимо све да утврдимо идентитет и истину када је реч о грађанима који су заробљени у Либији, рекао министар Вук Јеремић. Министар додао да није важно да ли су ти људи из Србије или Републике Српске, јер је чињеница да они дефинитвно говоре српски језик и да су са ових простора.

Петорица Срба налазе се у импровизованом затвору на аеродрому у Триполију, пошто су их устаници заробили тврдећи да су снајперисти, плаћеници које је ангажовао Моамер ел Гадафи.

Заробљени тврде да су грађевински радници, рекао је један од побуњеника, Ахмед Махди.

Махди је, такође, рекао да ће побуњеници контактирати компаније за које заробљени Срби раде, како би испитали истинитост њихових тврдњи.

Новинарима агенција Франс прес и Асошиејтед прес није било дозвољено да виде заробљенике.

Група Срба заробљена је пошто су устаници зaузели аеродром у Триполију, на којем се налазе два "ербаса", које је Гадафијева породица користила за путовања у иностранство.

Осим петорице Срба, на аеродрому је заробљен, како тврде побуњеници, и велики број плаћеника из афричких земаља.

У српској амбасади у Триполију РТС-у је речено да, за сада, немају информације о хапшењу наших држављана.

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво