Читај ми!

Објављен документ на основу којег је обављен претрес Трампове виле

Секретаријат за правосуђе објавио је редиговану верзију правног документа на основу којег је ФБИ обавио претрес и запленио поверљива владина документа из куће бившег председника Доналда Трампа на Флориди.

У документу су откривени детаљи о папирима које је Трамп држао у својој кући до јануара ове године, од председникових руком писаних бележака до информација о националним обавештајним изворима.

Од 38 страница документа, 21 је у већој мери затамњена, док је 13 у потпуности редиговано.

Према судском документу, поверљиви документи које је Трамп држао у кући у Мар-а-лагу вероватно садрже неке од најстроже чуваних тајни америчке националне безбедности.

У закључку документа пише да постоји оправдан разлог за веровање да се у Трамповим просторијама могу пронаћи докази о кријумчарењу, плодови злочина који би могли имати доказну вредност или други предмети у незаконитом поседу који крше три савезна закона.

Објављено је и писмо Трамповог адвоката који се жалио на истрагу Секретаријата за правосуђе, наводећи да је Трамп имао овлашћења да скине ознаку тајности са документа. 

Претрес Трампове куће 8. августа обављен је у оквиру федералне истраге о томе да ли је бивши председник САД по одласку са положаја илегално однео документа која по закону припадају Националном архиву. Међу њима су нека документа са ознаком "строго повјерљиво".

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво