Читај ми!

Објављен документ на основу којег је обављен претрес Трампове виле

Секретаријат за правосуђе објавио је редиговану верзију правног документа на основу којег је ФБИ обавио претрес и запленио поверљива владина документа из куће бившег председника Доналда Трампа на Флориди.

У документу су откривени детаљи о папирима које је Трамп држао у својој кући до јануара ове године, од председникових руком писаних бележака до информација о националним обавештајним изворима.

Од 38 страница документа, 21 је у већој мери затамњена, док је 13 у потпуности редиговано.

Према судском документу, поверљиви документи које је Трамп држао у кући у Мар-а-лагу вероватно садрже неке од најстроже чуваних тајни америчке националне безбедности.

У закључку документа пише да постоји оправдан разлог за веровање да се у Трамповим просторијама могу пронаћи докази о кријумчарењу, плодови злочина који би могли имати доказну вредност или други предмети у незаконитом поседу који крше три савезна закона.

Објављено је и писмо Трамповог адвоката који се жалио на истрагу Секретаријата за правосуђе, наводећи да је Трамп имао овлашћења да скине ознаку тајности са документа. 

Претрес Трампове куће 8. августа обављен је у оквиру федералне истраге о томе да ли је бивши председник САД по одласку са положаја илегално однео документа која по закону припадају Националном архиву. Међу њима су нека документа са ознаком "строго повјерљиво".

уторак, 21. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара