Читај ми!

Мушкарац оптужен за подметање пожара у парламенту Јужне Африке

Јужноафричка полиција оптужила је 49-годишњег мушкарца за подметање пожара, који је нанео велику штету згради Националног парламента у Kејптауну.

Kако се наводи у саопштењу елитне полицијске јединице, очекује се да ће се осумњичени, ухапшени 49-годишњи мушкарац, појавити на суду у уторак и да ће се суочити са оптужбама за паљевину, разбијање и крађу.

"Наводно је ушао кроз прозор једне канцеларије", рекао је портпарол полиције за телевизију NCA и додао да се истрага наставља о томе како је осумњичени успео да избегне обезбеђење у парламенту.

Пожар је избио у недељу рано ујутру у скупштинском комплексу, од којих неки делови датирају из 1884. године и обухватају Народну скупштину, односно Доњи дом парламента, преноси агенција Ројтерс.

Пожар је изазвао урушавање крова дела комплекса и уништио цео спрат, а није било извештаја да је при томе неко повређен.

Члан градске управе Kејптауна задужен за безбедност рекао је да се ватрогасци и данас баве "жариштима на четвртом спрату Народне скупштине која још тиња".

Званичници су потврдили да је пожар избио у канцеларијама на трећем спрату и да се брзо проширио на скупштинску салу Доњег дома, јавио је извештач британског Јавног сервиса из Kејптауна.

У пожару нико није повређен, рекао је портпарол ватрогасне службе Kејптауна Џермејн Kарелси и додао да је више од 35 ватрогасаца учествовало у гашењу пожара који је локализован после вишечасовне интервенције, пренео је раније АП.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара