Читај ми!

Комеморација у Њујорку почела минутом ћутања, прочитана имена погинулих

Оглашавањем звона и минутом ћутања почела је централна комеморација обележавања 20 година од терористичких напада у Сједињеним Америчким Државама.

Сједињене Америчке Државе обележавају две деценије од терористичких напада, у којима је на три локације погинуло готово три хиљаде људи.

На централној комеморацији у Њујорку присуствовали су амерички председник Џозеф Бајден, бивши председници Барак Обама и Бил Клинтон, и други званичници.

Амерички певач Брус Спрингстин на церемонији је извео своју песму "I‘ll see you in my dreams" (Видећу те у својим сновима) на меморијалном тргу Светског трговинског центра.

Публика, у којој су многе породице погинулих у нападу, аплаудирала је након песме, а породице жртава су затим наставиле са набрајањем имена погинулих, што је традиција од прве годишњице напада, преноси АП.

Бајден је обишао сваку од локација на којима су се догодили напади. После Њујорка, отишао је у Шенксвил у Пенсилванији, где је дошао и бивши председник Џорџ Буш, који је водио САД у време напада.

Након Пенсилваније, Бајден је посетио и Пентагон. 

Меморијали страдалима у нападу са најозбиљнијим последицама у савременој америчкој историји одржавају се на још две локације, где су нападачи оборили отете авионе - у Пентагону и у пољу у близини Шенксвила у Пенсилванији.

Амерички председник је у снимљеном обраћању поручио да је "у борби за душу Америке - јединство највећа снага".

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво