Венецуела протерала шпанског посланика

Венецуела протерала шпанског посланика Европског парламента, Луиса Хереру, јер је назвао венецуеланског председника, Уга Чавеса, диктатором. Хереро је дошао на позив опозиционих партија као посматрач референдума који се одржава у овој земљи.

Венецуеланске власти су протерале шпанског посланика  Европског парламента, Луиса Хереру, јер је, венецуеланског председника, Уга Чавеса, назвао диктатором. Посланик Европског парламента, Хереро, позван је као посматрач референдума, на позив опозиционих партија ове земље.

Његов задатак је посматрање референдума на коме грађани треба да се изјасне о укидању ограничења за изабране званичнике. Он је критиковао одлуку изборне комисије да изборна места буду отворена, два сата дуже него што је прописано.

Како су саопштили венецуелански званичници, шпански посланик у ЕП, представник конзервативне Народне пратије, истеран је из Венецуеле и укрцан на авион који је летео за Бразил.

За време свог боравка у Венецуели, он је позвао грађане те земље да гласају слободно, а обраћајући се новинарима упутио је поруку грађанима да, у току гласања, не треба да буду вођени страхом, на који, председник Венецуеле, унапред рачуна.

Председник венецуеланске изборне комисије, Тибисај Лусена, је изјавио да Хереро треба да напусти земљу јер је давао "увредљиве изјаве" у вези одлуке да бирачка места буду отворена два сата дуже.

Он је, такође, додао да је шпански посланик Европског парламента нарушио "мир и хармонију", које су, према његовим речима, до сада обележавала референдумску кампању. Чавес је, овог месеца, прославио десетогодишњицу своје владавине у Венецуели.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво