Лукашенко: Протести оркестрирани из Пољске, Велике Британије и Чешке

Протести организовани у Минску и другим градовима Белорусије оркестрирани су телефоном из Пољске, Велике Британије и Чешке, изјавио је белоруски председник Александар Лукашенко.

Како је рекао на састанку са шефом Извршног секретаријата ЦИС Сергејем Лабедевим, позиви су праћени и дошли су из те три земље, преноси Тас.

"Позиви су упућени из Пољске, Чешке и Велике Британије како би се контролисале, да извинете, овце - које не разумеју шта раде а лако их је контролисати", рекао је Лукашенко.

Он је додао и да су руски, пољски и украјински држављани покушали да учествују у масовним протестима.

"Нећу помињати Пољску, нећу да причам о Украјини, људи су дошли одатле, сигуран сам да то није државна политика, међутим тамо има много људи ''лудих за Мајданом'', које сам већ помињао. На жалост, неки људи су стигли из Русије", рекао је Лукашенко.

Он је казао да ће настојати да спречи догађаје попут Мајдана и прописно одговорити на покушаје да се подели земља.

"Овде се неће догодити догађаји попут Мајдана у Украјини, без обзира неки то желели. Сви треба да се смире", рекао је Лукашенко.

Како је рекао адекватно ће одговорити и на покушаје да се земља дестабилизује.

Након што је већина бирачких места затворена у престоници Белорусије, Минску, група од око 300 демонстраната сукобила се са полицијом протестујући због победе актуелног председника Александра Лукашенка.

У недељу увече након што су објављени први резултати, хиљаде грађана је изашло на улице како би протестовали наводећи да су избори покрадени.

Белоруски председник Александар Лукашенко освојио је на председничким изборима 80,23 одсто гласова, саопштила је председница Изборне комисије те земље Лидија Јермошина. Полиција покренула истрагу због ноћашњих нереда у Минску.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво