Михаил Мишустин, од порезника до премијера

Предлог да Михаил Мишустин буде нови премијер Русије јуче је узбуркао светску јавност. За ту позицију несумњиво га је препоручио његов успех на челу Савезне пореске службе Русије.

Михаил Владимирович Мишустин биће нови руски премијер, а предложио га је председник Владимир Путин истог дана када је комплетна руска влада на челу с Дмитријем Медведевим поднела оставку.

Мишустин, мало познат јавности, у Влади Русије ради од 1998. године. Био је на челу Савезне пореске службе Русије од априла 2010. 

Захваљујући познавању технологије, са места шефа Пореске управе увео је најновије системе и знатно унапредио наплату пореза у земљи, наводе руски медији. 

Један је од првих стручњака у Русији који је био "заражен" дигитализацијом. Успео је да трансформише позамашан, бирократски и корумпирани порески систем у модерну и технолошки напредну услугу, примењујући најбољу светску праксу.

Технолошка решења уведена у режији Мишустина учинила су плаћање пореза практичним, а већина "сивих" пореских комбинација је елиминисана.

Пословање је почело да излази из сенке, а наплата пореза у Русији је расла чак и за време економске кризе.

Мишустин је успео да реши један од највећих проблема – вратио је ПДВ у легалне токове, што је резултирало тим да је овај порез постао један од главних извора прихода у буџету земље.

Системи које је увео омогућавали су му да у Русији примени посебан порески режим – порез на професионални доходак – који самозапосленим грађанима омогућава да легализују своје пословање без директне личне интеракције са пореском службом.

Михаил Владимирович Мишустин воли спорт, а посебно хокеј. Члан је Надзорног одбора хокејашког клуба ЦСКА из Москве.

Ожењен је, има тројицу синова.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво