Тридо: Имамо потврде из више извора да су Иранци оборили авион

Канадски премијер Џастин Тридо каже да је из више различитих обавештајних извора добио информацију да су украјински "боинг 737", у ком су већина били држављани Канаде, оборили Иранци.

Џастин Тридо је у обраћању нацији рекао да је "обарање авиона можда било ненамерно".

Канадски премијер тражи пуну истрагу и поручује да његова влада "неће стати док се не задовоље правда, транспарентност и одговорност". 

Додао је, такође, да је прерано сваљивати кривицу на било кога и изводити преурањене закључке. 

У паду украјинског авиона погинуло је свих 176 путника и чланова посаде, а већина су били држављани Канаде пореклом из Ирана. 

Раније данас, амерички Њузвик објавио је да је украјински путнички авион, који се срушио убрзо по полетању са аеродрома у Техерану, погођен иранском противваздухопловном ракетом.

Убрзо након тога иранска управа за цивилно ваздухопловство одбацила је наводе Американаца називајући их "нелогичним гласинама"

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво