Иран oдбацује наводе САД: Нелогичне гласине

Иранска управа за цивилно ваздухопловство одбацује наводе САД да је украјински авион оборен иранском ракетом, називајући их "нелогичним гласинама".

Иранска управа за цивилно ваздухопловство саопштила је раније да је "немогуће да су ракете погодиле украјински авион", како су навели амерички извори, јавља Ројтерс позивајући се на агенцију ИСНА. 

"То су нелогичне гласине", саопштено је из Техерана. 

Управа за цивилно ваздухопловство раније је саопштила да Американцима неће предати црну кутију са авиона "боинг" 737-800, јавља агенција Тасним.

"Црне кутије нећемо предати Американцима ни произвођачу авиона. Још није јасно у којој ће земљи црне кутије бити предате због истраге", рекао је шеф Иранске управе за цивилно ваздухопловство Али Абедзадех.

Абедзадех је рекао и да су иранске власти покренуле хитну истрагу о овом случају, наводећи да ду украјински стручњаци добродошли да се прикључе истрази.

Ирански званичници су, непосредно након пада авиона у којем је страдало 179 особа, саопштили да је несрећа највероватније последица квара на летелици.

Амерички званичници су магазину "Њузвик" рекли да је авион највероватније оборен противавионским пројектилом "тор М1".

Секретар украјинског савета за националну безбедност Олексеј Данилов рекао је да тамошње власти сматрају да је обарање ракетом "тор" један од потенцијалних узрока.

Као други узроци обарања, наводе се судар са беспилотном летелицом или неким другим летећим објектом, технички квар или терористички напад.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво