"Летећи тенкови" стигли у нову руску базу на северу Сирије

Русија је формирала хеликоптерску базу на аеродрому града Камишлија на североистоку Сирије, наводи телевизијски канал руског министарства одбране Звезда, преноси Ројтерс. Тај потез Москве требало би да омогући већу контролу Русије на терену.

Наоружани хеликоптери "Ми-35", познати и као "летећи тенкови", надлетали су подручје пре слетања у базу коју штити ракетни систем "панцир", преноси ТВ Звезда.

Русија има две војне базе у Сирији – ваздушну базу у Латакији која је коришћена за нападе на противнике Башара ел Асада, као и поморску базу у Тартусу на Медитерану.

За сада није познато да ли ће хеликоптерску базу руске снаге користити у дужем временском периоду.

Међутим, формирање те базе сугерише да Москва настоји да повећа контролу над догађајима у близини турске границе у Сирији. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво