Напад на полицију у Паризу, пет мртвих

У седишту полиције у Паризу убијени су у нападу ножем три полицајаца и једна административна радница, потврдио је новинарима париски тужилац Реми Хајц.Полицијски синдикат је раније саопштио да је у нападу настрадало четворо полицајца, пренео је АП. Убијени нападач 20 година радио у полицији, преноси "Паризиен" .

Француски министар унутрашњих послова изјавио је да се један повређени припадник полиције налази на хитној операцији.

Париски тужилац је рекао да је претражен дом нападача и да тужиоци за анти-тероризам процењују ситуацију, пренео је Ројтерс. Он није навео шта је могао бити евентални мотив нападача.

Нападач који је убио четворицу полицајаца био је такође запослен у полицији као административни радник, пише Фигаро.

Убијен је током сукоба са полицајцима. Француски полицијски извори наводе да је нападач изгубио контролу и почео да убада ножем полицајце који су се налазили око њега.

Напад се догодио код полицијске станице у близини катедрале Нотр Дам.

Административни радник полицијске станице у Паризу који је ножем убио четворо колега пре него што су га полицајци убили, недавно се преобратио у ислам, пренела је француска телевизија БФМ. 

Нападач 20 година радио у полицији

Градоначелница Париза Ани Хидалго написала је на Твитеру да је "неколико људи" убијено у нападу који се догодио близу најпознатијих туристичких места, укључујући катедралу Нотре Дам.

"Париз плаче за својим људима након страшног напада у полицијској станици", рекла је Хидалго.

Према француским медијима, нападач је 45-годишњи мушкарац који је као службеник 20 година радио у париској полицији.

"Полицајци су панично трчали. Било ми је чудно да чујем пуцањ јер то није место на којем би тако нешто очекивали",  рекао је листу Паризиен очевидац који је био у дворишту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара