Трамп прекинуо Зеленског: Знате да није било притиска

Амерички председник Доналд Трамп и украјински председник Володимир Зеленски састали су се на маргинама Генералне скупштине УН у Њујорку. Њих двојица су негирали да је Трамп притискао Зеленског да покрене истрагу против Џоа Бајдена и његовог сина.

Володимир Зеленски је истакао да није било ничега неприкладног у њиховом телефонском позиву 25. јула због којег су демократе покренуле процедуру импичмента против Доналда Трампа.

"Не желим да будем умешан у демократске отворене изборе у САД. Мислим да смо имали добар телефонски позив, био је нормалан, причали смо о многим стварима... Верујем да сте могли да видите да ме нико није притискао", рекао је Зеленски.

У том тренутку, Трамп је прекинуо Зеленског: "Другим речима, није било притиска. И знате да није било притиска".

Индепендент наводи да је разговор на тренутке био напет, нарочито када је Трамп сугерисао да Украјина тражи помоћ од Русије. Фотографи су ухватили Зеленског како прави гримасе.

Претходно је објављен транскрипт контроверзног телефонског разговора између Доналда Трампа и Володимира Зеленског, дан пошто су демократе у Конгресу покренуле поступак за опозив председника САД.

Транскрипт садржи делове који представљају наводни "крунски доказ" демократа да је Трамп покушавао да притиском на украјинског председника злоупотреби положај и покрене истрагу против могућег противкандидата на председничким изборима Џоа Бајдена и његовог сина Хантера. 

Случајна грешка Беле куће

У међувремену догодило се нешто што делује невероватно, пише Хафингтон пост. Бела кућа је случајно послала мејл с кључним тачкама о разговору Доналда Трампа и Володимира Зеленског демократама у Конгресу. Касније је послала и други мејл у којем се наводи да се нада да ће представници игнорисати оно што се догодило. 

Бела кућа је чак послала мејл и председници Представничког дома Ненси Пелоси, потврдила је њена канцеларија.

То заправо значи да су демократе и јавност добиле увид у начин на који су републиканци иза кулиса припремани за одбрану Трампа који се суочава са импичментом.

Први мејл је назван: "Све што би требало да знате, разговор председника Трампа са председником Зеленским". Следећи мејл је стигао за мање од сат времена.

Портпарол Беле куће није одговарао на питања о мејловима.  

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво