Транскрипт који би могао да сруши Трампа

Контроверзни телефонски разговор између америчког председника Доналда Трампа и Володимира Зеленског, председника Украјине, објављен је дан пошто су демократе у Конгресу покренуле поступак за опозив председника САД.

Транскрипт садржи делове који представљају наводни "крунски доказ" демократа да је Трамп покушавао да притиском на украјинског председника злоупотреби положај и покрене истрагу против могућег противкандидата на председничким изборима Џоа Бајдена и његовог сина Хантера.

Током разговора, Трамп помиње истрагу коју је против украјинске гасне компаније, у чијем је управном одбору седео Бајденов син, водио тамошњи тужилац.

"Много је приче о Бајденовом сину, као и да је Бајден зауставио истрагу, и много људи жели да сазна више о томе, тако да би било сјајно уколико можете да учините било шта са главним тужиоцем", наводи се у транскрипту разговора Трампа и Зеленског.

Трамп је, такође, рекао и да се "Бајден хвали унаоколо како је зауставио истрагу".

"Пробајте да то испитате, јер ми звучи ужасно", наводи се у транскрипту.

Суштински, демократе окривљују Трампа да је помоћ Украјини од око 400 милиона долара замрзнуо како би издејствовао истрагу против Бајдена и његовог сина. Помоћ је у међувремену уплаћена на украјинске рачуне, а амерички председник је одбацио оптужбе да је уцењивао Зеленског.

И украјински председник је, у међувремену, одбацио спекулације да га је Трамп уцењивао.

"Нико не може да изврши притисак на мене, јер сам председник независне државе", рекао је Зеленски у Њујорку.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво