Меркелова се нада да ће је памтити по труду

Немачка канцеларка Ангела Меркел рекла је да се нада да ће у историјским књигама о њој бити записано само једно – трудила се.

Канцеларка је током јавног догађаја у градској скупштини града Стралсунда, на питање новинара шта се нада да ће деца читати о њој у историјским књигама за 50 година, неколико секунди размишљала, а онда са осмехом одговорила – "Трудила се".

Публика се на њене речи гласно насмејала и поздравила је аплаузом, преноси портал Политико.

На питање шта намерава да ради након што јој истекне мандат, рекла је да неће наставити активно бављење политиком.

"Остаћу у политици, али нећу имати никакву активну политичку функцију", рекла је Меркелова, додајући да то укључује и послове на нивоу Европске уније, који су, како је подсетила, већ заузети.

Меркелова је прошле године најавила да се неће кандидовати за нови мандат канцелара, након што јој истекне актуелни мандат крајем 2021. године.

Ангека Меркел је на месту канцелара већ 14 година и водила је земљу кроз велику светску економску кризу 2008. године, као и кроз мигрантску кризу 2015. године, када је због своје политике "отворних врата" изгубила подршку међу опозицијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво