Зеленски позива рок звезду да формирају владу

На парламентарним изборима у Украјини, према анкетама, убедљиво води партија "Слуга народа" председника Володимира Зеленског са 43,9 одсто гласова.

Председник Володимир Зеленски рекао је, након што су објављене анкете према којима његова странка убедљиво води на парламентарним изборима, да ће позвати партију "Глас" на разговоре о формирању коалиционе владе.

Како преноси Ројтерс, високи званичник прозападне партије "Глас", коју предводи рок звезда Свјатослав Вакарчук, изјавио је да је та странка отворена за савез са новим политичким снагама, под условом да их не подржавају олигарси.

Биралишта су на парламентарним изборима у Украјини затворена у 20.00 по локалном времену, јавља Тас.

Партија "Слуга народа" убедљиво води са 43,9 одсто гласова, показују резултати анкете аналитичког центра Разумков и Кијевског међународног института за социологију, преноси АП.

На другом месту, са 11,5 освојених гласова је "Опозициони блок - за живот" бизнисмена Виктора Медведшћука, блиског сарадника руског председника Владимира Путина и присталице давања аутономије областима под контролом проруских снага у источној Украјини.

Према резултатима анкете, на трећем месту је партија бившег председника Петра Порошенка Европска солидарност. Цензус од пет одсто прешле су још две странке.

Анкета је обухватила само мандате који ће бити попуњени на основу изборних листа, с обзиром на то да се 225 од 424 места у Врховној ради бира са партијских листа, док су остали самостални мандати чија расподела би могла да се разликује од јавног мњења.

Анкета је спроведена на узорку од 13.000 гласача на 300 бирачких места широм земље. Право гласа на парламентарним изборима има 34 милиона Украјинаца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво