Зеленски: Порошенко подсећа на туристу који краде из хотела

Новоизабрани председник Украјине Вoлодимир Зеленски упоредио је свог претходника Петра Порошенка с туристом који краде папуче и пешкире из египатског хотела пре одласка.

Володимир Зеленски је рекао да Порошенко делује искључиво у својим интересима и да се активно бави променом кадрова у украјинским владајућим круговима покушавајући да именује "свог" шефа Националног савета за радио-дифузију, судије Врховног суда, као и да додељује генералска звања, преноси телевизијски канал Њуз ван.

"Све то ме подсећа на туристу у египатском хотелу: сутра иде кући, кофери су спаковани, соба је очишћена и нормално васпитан човек чека превоз до аеродрома. Али не и Порошенко. Он се никако не зауставља, узима пешкире, папуче и узима све одреда са шведског стола. Ја вас молим: дајте кључ, рачун за мини-бар и идемо! Морате још царину и пасошку контролу да прођете", рекао је Зеленски, пренео је Спутњик.

Порошенко је у протеклих неколико дана спровео неколико кадровских промена. Актуелни шеф државе је разрешио Јурија Алерова дужности команданта Националне гарде и именовао Николаја Балана за вршиоца те дужности.

У оквиру ротације, Порошенко је сменио команданта војне операције у Донбасу, па је тако Сергеја Најева заменио Александар Сирски.

Актуелни председник је сменио и начелника председничке пратње, именовао 38 судија Високог антикорупционог суда и новог члана Националног савета Украјине.

Поред тога, доделио је звање Херој Украјине шефу Савета за безбедност Украјине Василију Грицаку и звање генерала појединим војним службеницима.

Зеленски је тражио од посланика да његову инаугурацију закажу за 19. мај. Он је навео да је то жеља народа, у чијем интересу, у складу са заклетвом, треба да раде чланови Врховне раде.

Партија "Блок Петра Порошенка", међутим, предлаже да се свечаност одржи 1. јуна. Kоначни датум утврдиће Врховна рада Украјине 14. маја.

Према украјинским законима, инаугурација треба да буде одржана најкасније 30 дана након званичне објаве резултата избора, тако да је крајњи рок 3. јун.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво