Зеленски није дошао на дебату са Порошенком

Комичар и кандидат за председника Украјине Володомир Зеленски није се појавио на дебати са својим противкандидатом Петром Порошенком пред други круг избора.

Порошенко и Зеленски договорили су се да одрже телевизијску дебату на Олимпијском стадиону у Кијеву, али нису успели да се сложе око времена њеног одржавања.

Актуелни украјински председник је рекао да ће се појавити на стадиону 14. априла у 14.14. док је Зеленски поручио да ће на дебату доћи у петак 19. априла у 19 часова по локалном времену, преноси агенција Укринформ.

По доласку на Олимпијски стадион, Порошенко је у директном преносу рекао да ће причекати Зеленског до 15 часова, који се до тог времена није појавио.

"На Олимпијски стадион се са било ког места у Кијеву може доћи за 40, 45 минута. Володомире Олександровичу, уверен сам да нас гледаш. Надам се да си се већ вратио из Париза и да си се одморио", поручио је Порошенко Зеленском.

Порошенко је пред окупљеним новинарима нагласио да Украјинци морају да изаберу "правог председника и врховног команданта, који ће наставити да води земљу ка ЕУ и НАТО".

Непојављивање на дебати могло би да науди резултату Зеленског у другом кругу, будући да је у анкети објављеној у четвртак 51 одсто испитанка рекло је да би гласали за полуларног глумца и комичара, док је свега 21 одсто стало на страну актуелног председника.

Зеленски, који је у телевизијској серији игра олигарха који постаје председник Украјине, у кампањи се грађанима обраћао искључиво преко друштвених мрежа.

У првим кругу избора Зееленски је убедљиво био први са 30,24 одсто гласова, док је другопслирани Порошенко освојио готово двоструко мање – 15,95.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се