Макрон о повређеној старици: Желим јој да стекне мудрост

Председник Француске Емануел Макрон изјавио је да се нада да ће 73-годишња активисткиња, након тешких повреда главе које је задобила на демонстрацијама "Жутих прслука" против забране протеста, брзо опоравити и можда "стећи мудрост".

У интервјуу који је објављен у француском листу Нис Матен, Емануел Макрон је навео да се 73-годишња Женевјев Легај није понашала одговорно и објаснио да "слабије особе не би требало да присуствују забрањеним догађајима", пренео је АП.

Макрон је рекао да јој жели брз опоравак и можда стицање неке врсте "мудрости".

Наводи се да је жена носила заставу дугиних боја на којој је писало "Мир" и имала на себи жути прслук када су припадници полиције за разбијање демонстрација, који су имали шлемове на главама, одједном јурнули према демонстрантима током јучерашњег протеста у Ници.

Извештач АП видео је како ова стара жена пада на плочник и повређује главу.

Наводи се да су локалци изјавили да је реч о 73-годишњој активисткињи против глобализације Женевјев Легај.

Регионална радио станица Франс блу азур јавила је да се Легајева налази у болници на одељењу интензивне неге, као и да је државни тужилац у Ници отворио истрагу о овом случају.

АП подсећа да су француске власти забраниле јуче протесте на више подручја како би спречиле насиље виђено у Паризу пре недељу дана.

У протестима је повређено најмање 2.000 људи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво