Барније: Нема споразума са "тврдом" границом према Ирској

Европска унија неће закључити излазни споразум са Великом Британијом и дати Лондону транзициони период након Брегзита без споразума који спречава "тврду" границу са Ирском, изјавио је главни преговарач ЕУ о изласку Велике Британије из Уније Мишел Барније.

Барније је рекао да ће тражити да се постигне договор целокупног 100 процентног нацрта споразума о Брегзиту са Лондоном.

"Још нисмо на 100 процената", рекао је Барније, пренео је Ројтерс.

"Оно што недостаје је решење за питање Ирске", казао је главни преговарач ЕУ о изласку Велике Британије из Уније.

Барније је навео да без оперативног заштитног механизма неће бити споразума и транзиционог периода.

Британска премијерка Тереза Меј изјавила је раније да неће постићи договор о Брегзиту са Европском унијом "по сваку цену", у тренутку када су две стране у ћорсокаку због ирске границе.

Меј је известила владу о напретку споразума о изласку Велике Британије из ЕУ, пренео је АП.

Разговори су запели на проналажењу решења о непостојању царинских испостава или других провера на граници између Северне Ирске, која је део Велике Британије, и чланице ЕУ Републике Ирске.

Према речима портпарола британске премијерке Џејмса Слека, Меј је рекла министрима да је убеђена да ће бити постигнут споразум, али да "иако Велика Британија треба да осигура постизање излазног споразума што је пре могуће, то не треба да буде урађено по сваку цену".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво