Породица убијене малтешке новинарке тражи додатну истрагу

Породица убијене малтешке новинарке Дафне Каруане Галиције позива на пуну истрагу о њеној смрти, како би се утврдило да ли је могло да се учини више да се спасе њен живот.

Син истраживачке новинарке, која је 16. октобра прошле године убијена бомбом подметнутом у њен аутомобил, рекао је за Би-Би-Си да је истрага о њеној смрти превише уска и фокусирана само на начин на који је она убијена, а не на питање ко стоји иза тога.

Новинаркин син, Пол Каруана Галиција, затражио је истрагу о акцијама, како је навео, малтешке "мафијашке државе", преноси АП.

Адвокати новинаркине породице поднели су малтешким властима дугачак правни документ у којем наводе пропусте у истрази.

Уколико Малта не буде одговорила на њихов захтев, чланови породице намеравају да се обрате Европском суду за људска права.

Иначе, за убиство новинарке власти су наложиле суђење тројици малтешких држављана, који су ухапшени крајем прошле године.

Они су оптужени да су поставили експлозив под аутомобил новинарке која је писала о случајевима корупције.

Полиција је тада саопштила да је убиство наручио неко други.

Датум суђења тројици оптужених још увек није одређен, а они су се пред судијама изјаснили да нису криви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво