Сукоб исламиста и полиције у Пакистану, 50 повређених

Пакистанска полиција употребила је сузавац и водене топове да би натерала исламисте у граду Равалинди, да одблокирају путеве који воде ка Исламабаду, који су затворени за саобраћај више од 20 дана, саопштили су пакистански званичници. 

У сукобима, у којима су демонстранти користили каменице, повређено је најмање 50 особа, укључујући и припаднике полиције, а повређени су пребачени у три оближње болнице, пренео је АП.

Према речима лекара Мухамада Алтафа, 36 повређених је примљено у највећу болницу у Исламабду са респираторним проблемима, међу којима 24 полицајца. 

Да би зауставила сукобе између исламиста, који подржавају тврдокорну исламистичку партију Техрек-е-Лабаик и око 400 припадника пакистанске полиције, полиција је употребила водене топове и сузавац, изјавио је званичник пакистанске полиције Саод Тирмизи, пренео је Ројтерс.

Према његовим речима, на дестине демонстраната је притворено.

Демонстранти су паралисали саобраћај у престоници Исламабаду одбијајући да се повинују судској наредби да окончају протест захтевајући да министар правосуђа Заид Хамид поднесе оставку.

Тврдокорна исламистичка партија Техрек-е-Лабаик оптужује министра правосуђа да изменом постизборне заклетве подстиче богохуљење, навела је британска новинска агенција.

Влада је објаснила овај проблем као административну грешку.

У сукобима који су 2007. године избили између власти и присталица радикалних исламиста код џамије у престоници погинуло је најмање 100 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво