Пуцњава у цркви у Тексасу, 26 мртвих

У пуцњави у јужном Тексасу убијено је 26 особа, саопштио је гувернер те државе Грег Ебот. Људи су страдали пошто је наоружани мушкарац почео да пуца у локалној баптистичкој цркви. Нападач је мртав, а мотив напада још није познат.

Очевици кажу да је наоружани мушкарац током мисе ушао у баптистичку цркву у насељу Садерленд Спрингс, недалеко од Сан Антонија, другог по величини града у Тексасу.

Према изјавама сведока, око 11.40 по локалном времену из цркве се чуло двадесетак пуцњева.

Локални шериф потврдио је за Си-Ен-Ен да је убијено више од 20 особа, али да је и даље непознат број рањених.

Тексашки гувернер Грег Ебот је, нешто касније, саопштио да је страдало најмање 26 особа. 

Комесар округа Алберт Гамез рекао је за телевизију Eн-Би-Си да је нападач мртав, а Гардијан преноси изјаву званичника који каже да је наоружани мушкарац убијен док је покушавао да побегне из цркве.

Мотив напада још није познат, као ни идентитет нападача.

На лице места су стигли припадници федералних служби ФБИ и Бироа за алкохол, дуван, ватрено оружје и експлозив (АТФ), које су преузеле истрагу.

На објављеним снимцима види се да целу ту област надлећу два хеликоптера, као и да амбулантна кола повређене одводе у оближње болнице, преноси АП.

У болници, која се налази недалеко од места пуцњаве, рекли су да су збринули "бројне жртве са прострелним ранама", преноси АП. Портпаролка те установе одбила је да каже колико пацијената су примили.

Председник САД Доналд Трамп, који се налази у посети Јапану, поручио је на Твитеру да прати ситуацију у Тексасу.

"Нека Бог буде са народом Садерленд Спрингса. ФБИ и представници закона су на лицу места. Пратим ситуацију из Јапана", написао је Трамп.

У међувремену, огласио се и гувернер Тексаса Грег Абот који је пуцњаву у цркви назвао "ђаволским делом".

"Наше молитве су са свима онима погођеним овим ђаволским делом", написао је Абот на Твитеру.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара