Код Кипра пресретнут брод са више од 140 миграната

Кипарска обалска стража пресрела je брод са 143 мигранта, највероватније Сиријаца, код града Пафос на западу Кипра, саопштиле су власти у Никозији.

Полиција је навела да је међу мигрантима 31 жена и 50 деце. Брод је кренуо из Мерсина у Турској, земљи у којој бројни Сиријци траже уточиште од грађанског рата у својој земљи.

Сваки мигрант је за превоз морао да плати 2.000 долара. Једна особа је ухапшена под сумњом за кријумчарење људи. Мигранти ће бити пребачени у прихватни центар близу Никозије.

Кипар, члан Европске уније, налази се на само 100 километара од Сирије али до сада није пријављивао већи прилив избеглица.

Са новопристиглима, од септембра 2014. је на обале тог медитеранског острва дошло око 1.100 миграната. Обално подручје код Пафоса често користе кријумчари који оперишу из Турске.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво