Офанзива ирачке војске у Мосулу настављена походом на џамију

Ирачке снаге које подржавају САД саопштиле су да су започеле продор ка џамији у Мосулу, где је пре три године Исламска држава самопрогласила такозвани Калифат.

Ирачка војска саопштила је да су њене снаге у уторак опколиле упориште екстремистичке групе у Старом граду у Мосулу, где се налази та џамија, преноси Ројтерс.

Како су агенције претходно пренеле, ирачке снаге су у недељу започеле офанзиву за заузимање Старог града, упозориле цивиле да остану у кућама, а екстремистима поручили да "се предају или да умру".

Команданти ирачких снага изјавили су тада да екстремисти пружају снажан отпор, а постоји и страх за безбедност више од 100.000 цивила колико се верује да је заробљено у лавиринту узаних улица Старог града.

Офанизива преузимања контроле над Мосулом, де факто престоницом Исламске државе у Ираку, почела је 17. октобра прошле године уз подршку међународне коалиције предвођене САД.

Већи део Мосула је под контролом ирачких снага од јануара, док је битка за последње упориште Исламске државе у Мосулу, Стари Град, почела у фебруару и како наводи Ројтерс, постаје најсмртоноснија битка у офанзиви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво