Трамп: Имао сам право да поделим информације са Русијом

Амерички председник Доналд Трамп оценио је да је имао "апсолутно право" да подели осетљиве информације са Русијом на састанку познатом јавности у Белој кући и поручио да је желео да помогне Москви у њеној борби против Исламске државе и тероризма.

"Као председник желео сам да поделим са Русијом, што имам апсолутно право да урадим, чињенице у вези са тероризмом и безбедности авио-летова", написао је Доналд Трамп на свом налогу на Твитеру

Трампов коментар уследио је дан након што су медији објавили да је Трамп наводно поделио осетљиве обавештајне информације са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом током његове посете Белој кући прошле недеље и амбасадором Русије у Вашингтону Сергејем Кисљаком. 

Трамп је нагласио да је то учинио из хуманитарних разлога, пренео је АФП. 

"Поред тога, желим да Русија у великој мери појача своју борбу против Исламске државе и тероризма", навео је Трамп.

Министарство спољних послова Русије демантовало је раније да је Трамп открио високим руским званичницима поверљиву информацију током посете Сергеја Лаврова Вашингтону.

Портпаролка руског министарства Марија Захарова је на Фејсбуку написала да су те тврдње "још једна измишљотина".

Вашингтон пост је, позивајући се на америчке званичнике, објавио да је Трамп открио веома поверљиву информацију Лаврову током њиховог сусрета прошле недеље о Исламској држави и потенцијално угрозио обавештајни извор, подсећа АП.

Дневник наводи да је информација коју је Трамп открио Лаврову и руском амбасадору у САД Сергеју Кисљаку, обезбедио партнер САД преко веома осетљивог обавештајног партнерског споразума.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво