Туск о изборима у Британији: Хичкок је режирао Брегзит

Председник Европског савета Доналд Туск, поводом позива британске премијерке Терезе Меј да 8. јуна буду одржани превремени избори у тој земљи, написао је на "Твитеру" да је "Хичкок режирао Брегзит".

"Прво земљотрес, а онда напетост расте", навео је Туск на званичном приватном налогу на овој друштвеној мрежи.

Његов пост односио се на коментар који се приписује славном режисеру Алфреду Хичкоку да добар филм треба да "започне земљотресом и да иза тога треба да расте напетост".

У твиту који је неколико минута након тога написао на званичном налогу који има као председник Европског савета, Туск је навео да је имао "добар телефонски разговор са премијерком Терезом Меј о предстојећим изборима у Уједињеном Kраљевству".

ЕУ је саопштила да не очекује да расписивање превремених избора у Великој Британији утиче на преговорачке смернице за британско напуштање Уније, преноси АФП.

"Избори у Уједињеном краљевству не мењају наше планове ЕУ-27. Очекујемо да смернице Брегзита Европски савет усвоји 29. априла и да након тога преговарачке директиве за Брегзит буду спремне 22. маја", рекао је Тусков портпарол Пребен Аман овој агенцији.

Британска премијерка Тереза Меј је раније саопштила је да ће тражити ванредне парламентарне изборе за 8. јун, наводећи да влада има прави план за преговоре о Брегзиту са ЕУ, али да је за то неопходно политичко јединство у Лондону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се