Обамa негирао Трампове оптужбе о прислушкивању

Кевин Луис, портпарол бившег америчког председника Барака Обаме, негирао је тврдње председника Доналда Трампа да је Обама наредио да Трамп буде прислушкиван у октобру прошле године.

Луис је рекао да је основно правило администрације Барака Обаме било да се никада ниједан званичник Беле куће не меша у било какву независну истрагу коју води секретаријат правде, преноси Ројтерс.

Додао је да у складу са том праксом, ни Обама као ни било који други званичник Беле куће никада нису наложили да буде прислушкиван неки амерички држављанин.

"Било каква другачија тврдња је једноставно лажна", рекао је Луис.

Председник САД Доналд Трамп оптужио је раније данас свог претходника Барака Обаму да му је прислушкивао телефон током прошлогодишње кампање, не пруживши никакве доказе за ту тврдњу, јавља АФП.

"Кладим се да би добар адвокат могао да направи сјајан случај од чињенице да је председник Обама прислушкивао мој телефон у октобру, непосредно пре избора", написао је Трамп на свом Твитер налогу.

"Колико је ниско председник Обама пао да ми прислушкује телефон током светог изборног процеса. То је Никсон/Вотергејт. Лош (или болестан) човек", написао је Трамп у још једном твиту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се