Крешење примирја у Украјини

Украјинска влада и проруски побуњеници саопштили су да се крши примирје, које је ступило на снагу у поноћ, преносе агенције.

АП преноси да су проруски побуњеници оптужили владине трупе да су гранатирале позиције побуњеника, најмање 140 пута од када су се обе стране сложиле о примирју, док је Украјинска влада саопштила да су побуњеници отворили ватру четири пута на три различите локације и да јер том приликом један украјински војник повређен.

Агенција Тас преноси да украјински војници настављају да користе цивиле као штит да би се проширили на неутралну зону у Донбасу.

Портпарол команде самопрокламоване Народне Републике Доњецк Едуард Басурин рекао је да украјинске војне снаге настављају да се шире по селима у "сивој зони" и да користе цивиле као "живи зид".

Басурин је истовремено позвао мисију ОЕБС да утиче на украјинску војну команду да повуче јединице и да не прети животима цивила.

У Донбасу је јутрос на снагу ступило примирје на које су пристале украјинска страна и проруске снаге из Луганска, док одбрамбене снаге самопроглашене Народне Републике Доњецк још нису објавиле своју одлуку, јавља Тас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво