Председница Јужне Кореје прихватиће исход гласања о опозиву?

Јужнокорејска председница Парк Геун-Хје рекла је да ће прихватити резултате гласања о њеном опозиву ове недеље, али је наговестила да се неће сада повући, као што захтевају опозиционе странке, рекао је високи званичник њене партије Саенури Чунг Јин-Сук.

Парк Геун-Хје истиче да је спремна да прихвати предлог њене странке да одступи у априлу наредне године, додао је Чунг Јин-Сук након састанка партијских лидера са председницом, пренео је Ројтерс.

АФП је 3. новембра пренео да се стотине хиљада демонстраната окупило на улицама Сеула, шесту недељу заредом, захтевајући оставку председнице Јужне Кореје Парк Гуен-Хје због умешаности у корупцијски скандал.

Протест је организован неколико сати након што су опозиционе странке у тој земљи предале захтев за смену јужнокорејске председнице.

Захтев за смену председнице потписала је 171 особа, а како би он био усвојен потребна је двотрећинска већина у парламенту, што значи да тај захтев треба да подрже и посланици владајуће странке председнице Јужне Кореје.

Парк Геун-Хје тражила је 29. новембра од парламента те земље да пронађе начин да она одступи с власти због умешаности у корупциони скандал и одлучи када би то требало да се догоди.

Тада је додала да ће одступити са власти у складу са законом када се пронађе начин да се промени администрација на миран начин и да се смањи могућност политичких немира и вакума после разговора владајућих и опозиционих странака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво