Иран, 44 жртве у судару возова

У судару два воза у Ирану погинуло је 44 особе и 82 су повређене, према најновијем билансу ове несреће која спада у једну од најтежих железничких несрећа последњих година у тој земљи.

Несрећа се догодила јутрос у провинцији Семнан, између градова Дамгхан и Семнан, када је на воз заустављен у станици налетела друга композиција.

Воз који је ишао из Табриза за Масхад на североисток се из непознатих разлога зауставио између два града, рекао је гувернер северне провинције Семнан, Мохамад Реза Хабаз.

Број мртвих је растао током дана, док није вечерас шеф националне службе за ванредне ситуације Хосеин Кулванд објавио коначан биланс преко националне телевизије Ириб.

"Четрдесет четири особе су изгубиле живот", рекао је он и додао да од 82 повређених и хоспитализованих њих 17 је лакше повређено и напустили су болницу.  

Пружање помоћи било је отежано због неприступачности терена, а евакуација повређених била је могућа само хеликоптерима. Повређени су су евакуисани у болнице у Семнану и Дамгану, два велика града најближа месту несреће.

Судар се догодио због људке грешке рекао је преко телевизије директор националне железничке компаније Мохсен Пор-Сејед Агај.

Воз који је дошао из Семнана добио је инструкције да настави пут и тако је од поз ударио други воз који је стајао од позади.

Два вагона једног воза су се запалила а четеири вагона другог су искочила из шина и преврнула се, показују снимци телевизије Ириб.

Ирански председник Хасан Рохани затражио је да се одмах спроведе истрага о могућим одговорним за несрећу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво