Исламисти покушавају да се убаце у немачку војску

Постоје назнаке да исламисти покушавају да се прикључе немачким оружаним снагама како би стекли војну обуку и искористили је за нападе у Немачкој и иностранству, објавио је лист "Велт ам Зонтаг".

Оружане снаге због тога желе да се новајлије подвргну безбедносним проверама војне контраобавјештајне агенције, како би екстремисти, терористи и криминалци били уочени на време, пише немачки лист Велт ам Зонтаг.

Таква безбедносна провера захтевала би промене у законима који се односе на војску.

У нацрту документа који оправдава такве промене, а који је Велт ам Зонтаг добио на увид, наводи се да постоје назнаке да се исламисти покушавају прикључити оружаним снагама ради обуке.

Немачка је на опрезу након низа напада у јулу, од којих је за два одговорност преузела Исламска држава, а министар унутрашњих послова је већ најавио планове о повећању безбедности.

Влада се припрема да одобри промене закона следеће седмице, наводи лист позивајући се на безбедносне изворе. Портпарол министарства обране рекао је да је влада у процесу одлучивања о закону.

Војна контраобавештајна агенција проверава 64 осумњичена исламиста, 268 осумњичених десничарских екстремиста и шест осумњичених левичарских екстремиста у оружаним снагама, пише лист.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво