Асанж: Клинтонoва спроводи неомакартизам

Демократски кандидат на председничким изборима у САД Хилари Клинтон и њене страначке колеге "дочепали су се хистерије неомакартизма о Русији и користе је да сатанизују кампању њеног ривала из Републиканске странке Доналда Трампа", оценио је оснивач "Викиликса" Џулијан Асанж.

Кампања Клинтонове, како наводи, пуна је антируске хистерије, јер демократе покушавају да подрију кампању свог противника, преноси Спутњик.

"Оптужба кампање Клинтонове да су сви руски агенти заиста је узнемирујућа. Хилари Клинтон и демократе су се дочепали хистерије неомакартизма (названо по Џозефу Макартију, америчком антикомунисти из педесетих година 20. века) о Русији и користе је да сатанизују Трампову кампању", каже Асанж.

Оснивач Викликса истиче да републикански кандидат и чланови његовог тима "дефинитивно нису руски агенти".

Асанж, који живи у амбасади Еквадора у Лондону од 2012. године, рекао је у интервјуу за Фокс њуз да се Клинтон ослања на промоцију националне безбедности.

Викиликс је у јулу објавио скоро 20.000 хакованих имејлова који су показали да су чланови Демократског националног комитета разговарали о начинима да поткопају кампању Бернија Сандерса, подсећа Спутњик.

Након тога је особље Клинтон оптужило Трампа да наводно сарађује са руским хакерима, који се сумњиче за упад у сервер Комитета.

Трамп је одбацио те оптужбе.

Асанж је недавно упозорио да ће у својој "кампањи откривања тајни" обелоданити нова документа која се тичу Клинтон, а која могу бити "од кључног утицаја" на резултате избора.

Он је потврдио да ће документа "сигурно бити обелодањена пре избора заказаних за 8. новембар".

"Мноштво докумената из различитих институција, која су повезана са изборном кампањом, дају сасвим неочекиване углове, који су веома интересантни, а неки чак и врло забавни", рекао је Асанж.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво