Читај ми!

Џихадисти киднаповали 400 цивила у Деир ел Зору

Исламска држава киднаповала је 400 цивила у сиријском граду Деир ел Зору, јавља Ројтерс.

Опсерваторија за људска права саопштила је да је најмање 400 цивила киднаповано када су џихадисти напали делове Деир ел Зора који су под контролом владе.

Сиријска влада је саопштила раније да су милитанти Исламске државе у суботу у Деир ел Зору убили чак 300 људи, назвавши тај догађај "ужасним масакром". Већина убијених током јучерашњих целодневних погубљења су били старији људи, жене и деца, објавила је сиријска државна новинска агенција САНА, а пренела агенција АП.

То је један од највећих масакара које је извршила Исламска држава, чији припадници контролишу велика подручја Сирије и Ирака.

Погубљења у Деир ел-Зору су потврдили и активисти, па је тако Сиријска опсерваторија за људска права, са седиштем у Лондону, синоћ саопштила да је убијено најмање 135 људи.

Око 80 њих су били војници сиријске војске и припадници паравојних снага лојалних влади, док су остало били цивили, саопштила је Опсерваторија, додајући да су многи од њих убијени из ватреног оружја или одсецањем главе.

Активисти наводе да су џихадисти у Деир ел Зору убијали читаве породице, због њихове наводне сарадње са сиријском војском.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво