Читај ми!

Џохар Тсарнајев оптужио брата за напад

Осумњичени за напад на Бостонском маратону Џохар Тсарнајев оптужио свог убијеног брата да је организовао напад. Он одбацује повезаност са неком међународном терористичком организацијом. Браћа Тсарнајев били радикални џихадисти, показују прелиминарни резултати истраге.

Џохар Тсарнајев, који је осумњичен за бомбашки напад на маратону у Бостону, оптужио је свог убијеног брата да је организовао напад и одбацио повезаност са међународним терористичким организацијама.

Неименован извор из истраге рекао је у изјави за америчку ТВ мрежу Си-Ен-Ен да прелиминарни разговори са осумњиченим указују на то да су браћа била радикални џихадисти.

"Џохар Тсарнајев, рањен и задржан на лечењу у бостонској болници, рекао је да је његов брат Тамерлан, који је убијен у петак, хтео да одбрани ислам од напада", рекао је неименовани извор.

Преживели Тсарнајев је у истрази рекао и да ниједна међународна терористичка група није учествовала у нападу, преноси АФП.

Званичници су пренели да прелиминарни докази указују да су браћа Чечени били мотивисани религиозним екстремизмом, али да нису били повезани ни са једном исламском терористичком организацијом.

Џохару (19) прети смртна казна уколико пред федералним судом буде проглашен кривим по оптужби за коришћење оружја за масовно уништење.

Бела кућа је саопштила да се Тсарнајеву неће судити као државном непријатељу пред војним судом САД, пошто је натурализовани амерички држављанин коме, према америчком закону, не може да се суди пред војним комисијама.

У бомбашком нападу на маратону три особе су убијене, а око 200 је рањено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво