Читај ми!

Путин укида привилегије

Владимир Путин указом, дупло смањује број службених возила "под пратњом". Одлука ступа на снагу 1. јула и односи се на коришћење светлосних и звучних сигнала службених аутомобила које користе функционери.

Руски председник Владимир Путин потписао је указ о употреби светлосних и звучних сигнала на службеним аутомобилима, којим је број возила на којима могу да упоребљавају "ротације" готово преполовљен, саопштила је данас информативна служба Кремља.

Према председничком указу који ће ступити на снагу 1. јула, број возила са ротационим светлима, односно "мигалкама", смањен је са око 1.000 на 569, а то су службени аутомобили личности која уживају заштиту државе.

У саопштењу Кремља наглашава се да је потписивањем указа Путин доследно наставио да решава питање које је покренуо током предизборне кампање.

Иако наизглед тривијално, питање сигнализације службених аутомобила у пракси представља трн у оку обичних грађана који употребу "мигалки" сматрају једним од симптома бахатости људи блиских властима.

Феномен "мигалки" стар је колико и демократија у Русији, а аутомобили опремљени овим уређајем имају првенство, пролазе кроз црвена светла, због њих се затвара саобраћај и за њих гужве на улицама практично не постоје.

Први знаци грађанске непослушности који су се током протекле зиме претворили у протесте опозиције који још нису престали, започели су раније негодовањем возача који су трубећи и протествовали због затварања улица и проласка лимузина са ротационим светлима.

Њих, како је уверена овдашња јавност, нису користили само они којима су заиста била неопходна, него и директори предузећа, богати појединци и други који су на различите начине долазили до дозвола за њихово коришћење и на тај начин практично прескакали степеник на друштвеној лествици.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво