Русија неће против ИС у коалицији коју воде САД

Стални представник Русије при УН Виталиј Чуркин каже да та држава не намерава да ступи у међународну коалицију, предвођену САД, формирану ради бомбардовања позиција Исламске државе.

"Нећемо ступати у коалицију која дејствује без одлуке Савета безбедности УН. Бомбардују територију Сирије без сагласности сиријске владе, без одобрења СБ УН. Колико схватам, у Ираку макар имају сагласност владе. Али у Сирији не", рекао је руски дипломата, преноси Танјуг.

Према Чуркиновом мишљењу, чланице коалиције до сада не могу да схвате које циљеве следе - супротстављање Исламског држави или свргавање власти председника Сирије Башара ел Асада.

"Ми сматрамо да је очигледан приоритет борба против ИС. Међутим, они не могу да изаберу с ким ће се борити, са сиријском владом или са ИС", истакао је шеф руске мисије при Светској организацији.

Русија је јуче преузела на месец дана председавање СБ УН, а Чуркин је саопштио да ће 30. септембра бити одржан кључни догађај председавања - министарски састанак о подршци међународном миру и безбедности, са темама решавања конфликата на Блиском истоку и северу Африке, као и борба против тероризма у региону.

број коментара 3 пошаљи коментар
(четвртак, 03. сеп 2015, 09:37)
Mile [нерегистровани]

Rusija neće da ratuje protiv tirarina Asada

Kakve budalaštine pišeš sve što se danas dešava izazvala je Amerika i u Siriji i u Iraku da bi se dokopali nafte ništa drugo kakva bre demokratija,zašto se to ranije nije dešavalo što se danas dešava narod gine na na sve strane zahvaljujući Americi što oni ne prihvate jadan narod što beži od smrti nego ih prepusta Evropi.

(четвртак, 03. сеп 2015, 01:36)
anonymous [нерегистровани]

Rusija nece protiv tiranina Asaada

i ovim pokazuje da je cinicna i losa zemlja! Eno i Iran udara po "id", a Iran i Rusija su partneri, da ne kazem su Iranci veca braca Rusima od Srba!

(среда, 02. сеп 2015, 21:37)
anonymous [нерегистровани]

onaj tko bombardira neka uzme izbjeglice....

I snosi vecu odgovornost za te ljude a ne samo kako se dokopati nafte I zlata.....