Пожар на Црном врху локализован

Пожар, који је захватио око 65 хектара шуме на Црном Врху код Бора, скоро је потпуно локализован и сведен на површину од око два до три хектара ниског растиња, изјавио је помоћник министра унутрашњих послова Предраг Марић.

Истакавши да ватром није угрожено ниједно насељено место, Марић је оценио да ће пожар бити потпуно угашен сутра, у раним јутарњим часовима.

Хеликоптери су гасили пожар на Црном Врху до 19.30 сати, а у акцији гашења учествовало око 170 ватрогасаца, припадника Жандармерије и полиције, пренео је Марић.

Марић је објаснио да је пожар захватио површину која није била сва покривена шумом, него и ниским растињем, а ватра ни у ком случају није претила ниједном насељеном подручју.

За сада се не зна шта је изазвало пожар и први налази истраге се тек очекују, рекао је Марић и изнео личну процену да је, највероватније, узрок пожара људски фактор.

Марић је  био на лицу места са ватрогасцима из Бора, Јагодине, Свилајнца, Пожаревца, Жагубице и Зајечара, а прикључили су им се и око 60 припадника Жандармерије.

У гашењу пожара учествовала су и два хеликоптера МУП-а Србије, који су из Борског језера захватали воду и поливали угрожена подручја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво