Мирослав Алексић наставио изношење одбране, одбацио све наводе оптужнице

Власник школе глуме Мирослав Алексић, оптужен за више силовања и полних узнемиравања полазница његове школе, наставио је излагање одбране поново негирајући дела која му се стављају на терет. Изношење одбране наставиће на следећем рочишту, заказаном за 28. април.

Мирослав Алексић је као и на прошлом суђењу читао делове исказа девојака које су га пријавиле, па је тако опет поновио да су њихови искази врло слични.

Нагласио је да је све почело када је Милена Радуловић сазнала да је и малолетна полазница, коју је назвао "епизода окидач" његове школе доживела сексуално злостављање, како се наводи у оптужници, због чега је одлучила да контактира остале девојке како би полицији пријавиле случај.

Малолетну полазницу је описао као девојку која је "по сваку цену хтела да упише глуму".

Такође, рекао је да су девојке углавном дале три исказа у којима се виде разлике, због чега Алексић сматра да је тужитељка допуњавала одређене исказе.

Алексић истиче да ниједна од девојака које су га пријавиле нема најбољу другарицу, те да су у тренутку када у похађале часове глуме имале проблема са мушкарцима.

Он је у наставку суђења прочитао исказ једне од девојака која је говорила о силовању па је тако цитирао: "Молим Вас ја не могу" на шта јој је он одговорио "Мораш ћеро да даш".

Алексић је те наводе негирао и рекао да је суду доставио медицинску доментацију која ће потврдити да је у тренутку извршења дела које му се ставља на терет имао озбиљне здравствене проблеме.

Судија Зоран Божовић је Алексића више пута прекидао и рекао му да не чита исказе и да не наводи ствари за које он сматра да су неправилне у оптужници већ да се држи своје одбране.

Ово је треће рочиште на којем је Алексић детаљно износио одбрану, а наставиће и на следећем које је заказано за 28. април.

Алексић је заједно са својим адвокатима, супругом и бившим фудбалером Душаном Савићем стигао у зграду Палате правде, испред које су га као и претходни пут сачекали активисти са транспарентом на којем пише "верујемо Милени Радуловић".

Он је у суд стигао са слободе пошто му је 9. марта укинут кућни притвор у ком је био од 10. септембра прошле године, а након што му је Апелациони суд укинуо притвор у којем је претходно био од јануара 2021. године.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.

Ухапшен је 16. јануара прошле године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз елекронски надзор.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво