Трамвај излетео из шина – једна особа погинула, шесторо повређених

Једна особа је погинула, а шесторо је повређено у несрећи која се догодила на углу Ресавске и Крунске улице када је трамвај искочио из шина. Неколико сати улица је била затворена за саобраћај и за пешаке.

Трамвај на линији 12Л се на раскрсници Ресавске и Крунске улице сударио са возилом "дачија", након чега се трамвај занео, предњим делом искочио из шина и ударио пешака који је преминуо од задобијених повреда, незванично сазнаје РТС.

Тешке повреде опасне по живот задобили су возач трамваја и возач аутомобила "дачије" у који је трамвај ударио. Они су превезени у Ургентни центар.

Три путника из трамваја, међу којима је и трудница, лакше су повређена, и налазе се у Ургентном центру, док је један путник на Ортопедији на Бањици.

Полиција је обавила увиђај. Ресавска улица је била затворена за саобраћај, као и за пешаке.

"Паркинг сервис" је уклонио "дачију", а радници ГСП-а вратили трамвај у шине како би га одвезли до најближег депоа. 

Градоначелник Београда Зоран Радојичић обишао је место саобраћајне несреће и рекао да се не памти да се нешто слично догодило у Београду, али да постоје сигурносне камере, које ће помоћи да се разјасни како је до несреће дошло.

"Једина порука коју могу да пошаљем је да сви будемо пажљивији у саобраћају да нам се овакве ствари не би поновиле", рекао је Радојичић.

Директор ГСП-а Радиша Момчиловић рекао је да је тешко у овом тренутку говорити о околностима под којима се несрећа догодила, али да, према незваничним информацијама којима располаже, аутомобил "дачија логан" је прошао на црвено светло и ударио у предњи део трамваја.

Од силине ударца трамвај је излетео из шина, ударио у дрво, покосио пешака и зауставио се тик уза зид једне зграде, рекао је Момчиловић.

"Имамо видео-снимак у трамвају и видео-снимке са околних објеката који ће нам помоћи да расветлимо под којим околностима се догодила ова несрећа", рекао је Момчиловић.

Несрећа се догодила око 8.15.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво