Косовска полиција испитала шест сведока, идентификован последњи власник "опел астре"

Бесим Хоти из косовске полиције каже да су успели да открију последњег власника изгорелог аутомобила за који се верује да је коришћен у убиству Оливера Ивановића. Према његовим речима, последњи власник "опел астре" лоциран је негде у Србији. До сада испитано шест сведока, каже заменик косовског министра унутрашњих послова Милан Радојевић.

Косовска полиција тврди да је идентификовала особу која је 2017. купила аутомобил из којег је, како се верује, пуцано на председника Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

У вечерашњем саопштењу косовска полиција тврди да је то возило било у Србији од 2009, а да је 2017. променило власника.

Заменик командира полицијске станице у Северној Митровици Бесим Хоти је у изјави за приштинску Газету експрес одбио да каже да ли је последњи власник аутомобила Албанац или Србин, јер су, како је рекао, истражитељи још у фази истраге.

"Које је националности власник возила још је непознато, јер су то одвојени подаци полицијских истражитеља", истакао је Хоти.

Према његовим речима, последњи власник сумњивог аутомобила "опел астре" лоциран је негде у Србији.

Хоти је рекао да се истрага на откривању убице одвија повећаним интензитетом, и да полиција сарађује с међународним властима.

Заменик косовског министра унутрашњих послова Милан Радојевић у међувремену је изјавио да је у вези са убиством Оливера Ивановића до сада испитано шест сведока и да се не сме дозволити да друге теме засене тај гнусни злочин.

Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић рекао је да је формирана радна истражна комисија која се бави искључиво случајем убиства Ивановића.

"Током вршења увиђаја полиција је пронашла одређене предмете као и друге видео-надзоре и записе и који су послати на даљу обраду", рекао је Бојић.

Оливер Ивановић је убијен у уторак испред просторија своје странке у Косовској Митровици. На њега је пуцано из возила у покрету пиштољем "дуга деветка". Налази обдукције су показали да је погођен са шест метака.

Порука Београда: Истрага док се не открију убице

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је вечерас да Приштина одбија сарадњу у истрази са органима Србије, са циљем да отежа и спречи откривање мотива, починилаца и налогодаваца убиства Оливера Ивановића.

Стефановић упозорава да већ цуре информације које могу угрозити истрагу и апелује на све који се баве истрагом да заштите информације до којих долазе како би се што пре открили починиоци.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић тврди да ће истрага бити настављена док се не открију убице.

Косовско министарство правде потврдило је пријем захтева српских надлежних органа за узајамну правну помоћ, али, како се наводи, искључиво повезан са могућношћу достављања копија евентуалних доказа, података и других обавештења које косовска полиција и тужилаштво поседују или могу поседовати у вези са тим предметом.

Косовски премијер Рамуш Харадинај каже да су српске власти од косовских институција тражиле само размену информација и да ни Унмик, нити Еулекс немају овлашћења да властима Србије дозволе учешће у истрази убиства, већ само Приштина, као и да није дао такву ауторизацију.

Председник привремених косовских институција Хашим Тачи изјавио је да је добродошла сарадња српских институција у истрази убиства. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи