Оружани напад на повратнике у Клини

На кућу повратника Жарка Шиљковића у селу Рудице код Клине ноћас је пуцано из ватреног оружја. У време напада у кући је поред Жарка био и његов отац. Нема повређених. Канцеларија за Косово и Метохију осудила напад и затражила да се пронађу починиоци.

Жарко Шиљковић је испричао новинару РТС-у да се напад догодио између један и два сата после поноћи. На кући је начињена материјална штета. 

Шиљковић је напад пријавио полицији која врши увиђај. У Рудицама код Клине живи десетак повратничких породица.Ђурић осудио напад и затражио да се пронађу починиоци

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић најоштрије је осудио оружани напад на кућу српског повратникаЖЗарка Шиљковића у селу Рудице, и затражио од Приштине да се што пре пронађу починиоци.

Ђурић је подсетио да су српске породице у општини Клина најчешће на мети напада екстремиста и криминалних група и да је несхватљиво да полицијски органи на Косову и Метохији и међународна заједница до сада нису уложили адекватан напор да се кампања застрашивања заустави.

"Срби не смеју бити глинени голубови и не може се жмурити пред чињеницом да су у многим деловима Косова и Метохије осуђени на живот у страху, као ниједна друга национална заједница у Европи", истакао је Ђурић, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Према његовим речима, међународна заједница, која се стара о владавини права на Косову и Метохији, као и полиција, која је под контролом привремених институција самоуправе у Приштини, управо расветљавањем оваквих случајева треба да докажу да имају истинску вољу да спрече кампању застрашивања Срба на КиМ и створе услове за повратак расељених.

Напад је осудио и председник Српске листе Славко Симић.

"Последњи у низу напада на Србе који живе на Косову и Метохији јасан је сигнал да надлежне институције подигну ниво спремности за решавање овако озбиљних инцидената. Реакција полиције на овакве нападе не сме изостати, јер овакав вид напада упоран је покушај застрашивања српске заједнице у изолованим срединама на Косову и Метохији", навео је Симић у саопштењу. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво