Опоравља се жртва злостављања

Петогодишња девојчица из Ниша, која је физички злостављана у фази је опоравка и њено стање је стабилно. Нишка полиција ухапсила је злостављача који је детету у више наврата нанео тешке телесне повреде.

Стање петогодишње девојчице која је физички злостављана у изнајмљеном стану у Нишу, стабилно је, и она је ван животне опасности. Полицијска управа у Нишу јуче је саопштила да је ухапсила злостављача, 38-годишњег Бату Гавазовића, који је малолетном детету у више наврата нанео тешке телесне повреде.

Ухапшени је од почетка августа живео у изнајмљеном стану у Нишу са девојчицом за коју је тврдио да му је ћерка. Довео ју је из околине Житорађе, где је после преудаје мајке живела са очухом и браћом.

Комшије које су пријавиле случај тврде да су углавном ноћу слушали плач и запомагање детета.

"Свуда по врату су биле огреботине, а по телу ожиљци", рекао је станодавац Миливоје Јанковић.

Комшија Славољуб Јоцић каже да  је ухапшеног питао зашто бије дете. "Он је рекао, зашто се ја секирам. То је моје дете и могу да радим са њим шта хоћу", преноси Јоцић.

Помоћник директора Дечје клинике у Нишу, др Драгољуб Живановић каже да је девојчица стабилно. "Комуникативна је и налази се ван животне опасности. Њен опоравак иде сасвим добро", рекао је Живановић.

Директорка Центра за социјални рад у Житорађи, Биљана Митић рекла је да је та установа тренутно у процесу тражења хранитељске породице за девојчицу.

"У сарадњи са нашим министарством надамо се да ћемо наћи најповољнију, најадекватнију и најбољу породицу за њу", рекла је Митићева.

Још није званично утврђено да ли је починилац дела заправо њен биолошки отац.

Како су саопштили из Клиничког центра из Ниша, девојчица има обостране преломе ребара, крварење у плућима и напрснуће јетре.

Истражни судија Општинског суда у Нишу одредио је осумњиченом једномесечни притвор.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво