Хрватска документа за Караџићеву одбрану

Радовану Караџићу и хрватским властима Хашки трибунал наложио да успоставе комуникацију и утврде која документа Хрватска може да достави Караџићу за његову одбрану.

Хашки трибунал је наложио бившем председнику Републике Српске Радовану Караџићу и хрватским властима да ступе у међусобну комуникацију и утврде која документа Хрватска може да достави Караџићу за његову одбрану.

Трибунал је упозорио да не може да наложи хрватским властима да Караџићу доставе тражена докуметна, док се не утврди да она постоје и да могу да буду прослеђена Трибуналу.

Од Караџића се тражи да ступи у контакт са Хрватском и да, до 10. августа, обавести суд да ли тражена документација уопште постоји.

У том случају, Караџић би требало да организује преглед документације, ако му је то понуђено од власти те државе, или да обавести суд да одустаје од свог захтева.

Од хрватских власти Трибунал захтева да сарађују са Караџићем или његовим правним саветником по том питању.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 13. јул 2010, 19:29) - anonymous [нерегистровани]

Hrvatska

Sigurna sam da Hrvatska moze pomoci gdin.-u Karadzicu sa svojim dokazima(specijalno, slucaj Markale),ako hoce.I Hrvatskoj je u cilju da dokaze da se desio genocid nad Hrvatima.